O KOMPANIJI

Kompanija Targetti je osnovana u Firenci 1928. godine. Tokom godina razvila se u jednog od protagonista na polju rasvete kako na italijanskom, tako i na tržištu u preko 90 zemalja sveta. Njegova pobednička formula nikad se nije menjala: svi proizvodi pokazuju istu strast, senzitivnost i harmoničnu kombinaciju tehnologije i dizajna sa tipičnim italijanskim stilom.  
 
     
  ISTORIJA KOMPANIJE > saznajte više  
     
 
TARGETTI U SVETU

Targetti Grupa je stvorila svetsku distributivnu mrežu koja se sastoji iz 16 predstavnitva i 80 eksluzivnih distributera.
Kompanija posluje direktno u preko 90 zemalja sveta, garantujući svoje usluge za preko 3000 svojih proizvoda. Globalna mreža se sastoji od više od 1000 zaposlenih koje karakteriše posvećenost kompaniji i odlučnost u nameri da se pruži izvrsna usluga.

Adresa sedišta:

Targetti Sankey S.p.A.
Via Pratese, 164
50145 Florence, Italy
web site: www.targetti.com
 
 
     
 

PREDSTAVNITVA I DISTRIBUTERI U SVETU > pogledajte web sajt

 
     
 
 
LA  SFACCIATA
Glavna zgrada Targetti Fondacije je vila La Sfacciata u blizini Certosa manastira, koja datira iz petnaestog veka. Prvobitni vlasnik je bio veliki naučnik Galileo Galilei, a potom je postala vlasništvo porodice Vespucci koja broji nekoliko poznatih članova od kojih je najpoznatiji Amerigo, čuveni moreplovac. La Sfacciata je opremljena laboratorijom za ispitivanje svetlosnih tehnologija, učionicom, kompijuterskom salom za kalkulaciju i simulaciju svetlosnih efekata, bibliotekom i konferencijskom salom. U vili La Sfacciata nalazi se i Light Art Kolekcija.
     
 

TARGETTI  FONDACIJA

Osnovana i sponzorisana od strane Targetti Sankey S.P.A. sa ciljem da promovise, podrži i utiče na razvoj kulture svetla, umetnosti i arhitekture. Ona podržava i utiče na razmenu informacija individualnih istrazivanja sa idejom obogacivanja znanja na polju rasvete. Ova ideja se sprovodi kroz različite programe i kurseve organizovane u vili La Sfacciata.

     
 

AKADEMIJA

Osnovana sa ciljem širenja i promovisanja kulture svetla, edukativni program Akademije osmišljen je da dopuni studije, istraživanja, treninge, kulturu i kreativne eksperimente. Kursevi, radionice , sastanci , seminari i konferencije su organizovani u kooperaciji sa Institutom Nazionale di Ottica Applicata, Univerzitetima, članovima čuvenih light design asocijacija i profesionalaca iz ove oblasti kako iz I Italije, tako i iz drugih zemalja sveta.

     
 

TARGETTI LIGHT ART KOLEKCIJA

Kolekcija savremenih umetničkih radova pod nazivom LIGHT ART je podstaknuta idejom da je svetlo jedan fascinantni element koji ne može biti sputan svojom tehničko-funkcionalnom namenom. Amnon Barzel, direktor i nekadašnji kustos važnih evropskih muzeja, je izabrao neke od vodećih umetnika internacionalne scene i poverio im zadatak da kreiraju svetlosne slike. To su instalacije koje kao zajednički imenitelj imaju veštačko svetlo I kreirane su na najrazličitije načine. Kolekcija koja pripada La Sfacciati je izlagana u Firenci, Milanu, Ljubljani, Rimu, Buenos Airesu, Lionu, Varšavi, Njujorku i Beču.